Bουλευτής της Χρυσής Αυγής κατηγορείται για ληστεία

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος στη Βουλή τη δικογραφία σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αρτέμη Ματθαιόπουλου, για να κριθεί η άρση ή όχι της ασυλίας του, προκειμένου να δικαστεί για το αδίκημα της ληστείας.

Ειδικότερα, ο κ. Ματθαιόπουλος έχει παραπεμφθεί να δικαστεί στις 30 Απριλίου 2014 ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για το αδίκημα της ληστείας από κοινού.

Αρχικά η δίκη είχε προσδιοριστεί να γίνει το 2013, αλλά αναβλήθηκε λόγω της βουλευτικής ιδιότητας του κ. Ματθαιόπουλου, προκειμένου να ζητηθεί η άρση της ασυλίας του από τη Βουλή.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, στην περιοχή της Αρχαίας Αγοράς τον Αύγουστο του 2005, ο κ. Ματθαίοπουλος μαζί με τον Αναστάσιο Τριανταφύλλου και άλλα άγνωστα άτομα, χρησιμοποιώντας σωματική βία και απειλές σε βάρος Έλληνα πολίτη με επικείμενο κίνδυνο κατά της ζωής του, του αποσπάσανε την τσάντα που κρατούσε.

Αναλυτικότερα, η ομάδα πλησίασε τον Έλληνα πολίτη (ο οποίος προηγουμένως είχε αντιδράσει καθώς η ομάδα παρενοχλούσε προκλητικά αλλοδαπό), τον περικύκλωσαν, τον έριξαν κάτω, τον κλώτσησαν στο κεφάλι και στο σώμα. Ένας από όλους, έσπασε ένα μπουκάλι μπύρας δίπλα στο πρόσωπό του ενώ ήταν πεσμένος κάτω, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο δάκτυλο του αριστερού χεριού.

Μετά από όλα αυτά του πήραν το τσαντάκι του, που περιείχε ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου, κλειδιά και άλλα προσωπικά του αντικείμενα.

Σημειώνεται ότι στην επίμαχη ομάδα, σύμφωνα με τη δικογραφία, ήταν και ο ανήλικος τότε Αλέξανδρος Κασιδιάρης, αδελφός του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος όμως απαλλάχθηκε με σχετικό βούλευμα.