Πολυσυλλεκτική η υποψηφιοτητά μου ...λέει ο Χρ Παπουτσής

Είμαι μία υποψηφιότητα για την ενότητα του κινήματος και για ένα μεγάλο πολυσυλλεκτικό ΠΑΣΟΚ. Η δική μου υποψηφιότητα έχει έναν στόχο και μόνο, το πώς το ΠΑΣΟΚ θα αναδειχθεί και θα παραμείνει ως ο βασικός πόλος του κεντρώου χώρου και της Αριστεράς στην Ελλάδα, κάτι το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι εθνική ανάγκη και υποχρέωση όλων.

Τα παραπάνω ανέφερε ο Χρήστος Παπουτσής μιλώντας στην Εκπομπή Πρωινή Γραμμή στο ΣΚΑΙ
Επισης έκανε πολύ βασική διαφοροποίηση σε σχέση με τους διεγραφέντες για την νέα δανειακή σύμβαση ...κάνοντας προφανώς άνοιγμα προς τον κοινό τους μέσα στο ΠΑΣΟΚ Δείτε , τι είπε:
Πρώτα απ΄ όλα εκείνοι οι οποίοι διαφοροποιήθηκαν, διαφοροποιήθηκαν για πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Όχι για πολιτικούς λόγους. Διαφοροποιήθηκαν για πολύ συγκεκριμένους λόγους, τους οποίους υποστήριξα και εγώ στην Κυβέρνηση. Πρώτα απ΄ όλα, για το ρόλο των κοινωνικών εταίρων στη διαδικασία της ευρωπαϊκής εξέλιξης και δεύτερον, για τη σημασία που έχουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις. Αυτή ήταν η βασική τους διαφοροποίηση πάντως, όπως επίσης και ένα διαδικαστικό θέμα γιατί με τη δανειακή σύμβαση στο μνημόνιο ήρθε και η νομική δέσμευση όσον αφορά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ενώ θα μπορούσε να έρθει αργότερα.

Αυτή είναι μια πολιτική επιλογή ανθρώπων οι οποίοι εκφράζουν ορισμένες κοινωνικές δυνάμεις. Θέλετε να σας πω κάτι και για να είμαι δίκαιος απέναντι και στο ΠΑΣΟΚ; Εγώ στενοχωρήθηκα για παράδειγμα, ενοχλήθηκα πολιτικά. Όχι, γιατί δεν έγινε σωστά η απομάκρυνσή τους από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, γιατί υπήρξε μια απόφαση του Προέδρου. Άλλο από κει και πέρα ποιες διαδικασίες ακολουθήθηκαν και πώς αυτή επεβλήθη. Αυτό είναι άλλο ζήτημα, αυτό είναι θέμα των εσωτερικών διεργασιών του ΠΑΣΟΚ κι αυτά θα τα βρούμε. Θέλω όμως να σας πω πολιτικά τι με ενόχλησε: Ότι ενώ αυτοί εξέφρασαν μία διαφωνία για συγκεκριμένους λόγους που αφορούσαν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, δηλαδή το ρόλο των κοινωνικών εταίρων, δεν είδα τις αντίστοιχες οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ οι οποίες υποτίθεται θα έπρεπε να ενεργοποιηθούν και να εκφράσουν τη συμφωνία τους, ούτε τους εκπροσώπους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επιχειρηματιών, ούτε βεβαίως τους εκπροσώπους των εργαζομένων, ν αντιδρούν. Αυτό κάτι δείχνει. Δείχνει ότι υπάρχει ένας πολιτικός οργανισμός, ο οποίος είναι ακινητοποιημένος. Αυτό πρέπει να αλλάξει.