Η Αστυνομία αύξησε στα 15.000.000 τον πλυθυσμό της Ελλάδος που σερφάριζε καθημερινά στο Thegreekz.com

 H αστυνομία δίνει 15.000.000 επισκέψεις  την ημέρα όταν site μέτρησης δίνουν περίπου 207.000 την Ημέρα και το 92% των επισκεπτών του ήταν από ΕΛΛΑΔΑ! (δες την εικόνα) ΠΟΤΕ ΈΦΘΑΣΑΝ ΤΑ 15.000.000 οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ... (Visualizing 207,039 of Thegreekz.com daily visitors) Είπαμε το έγκλημα όπου υπάρχει να παταχθεί ...αλλά όχι να λένε τέτοιες αστειότητες, που απαξιώνουν ένα σημαντικό έργο που πρέπει να γίνεται στο διαδίκτυο αλλά όχι με παραμύθια κατασκευές Γιοσακισμούς και εντυπωσιασμούς, που μόνο φαιδρότητα προκαλούν σε ένα φαιδρό κράτος!!!!!Που θέλει να κάνει την ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΜΠΟΥΛ του διαδικτύου! Δειτε το θέμα:



Σε συλλήψεις ατόμων που φέρονται ως MODERATOR σε αναρτήσεις παρανομου οπτικοακουστικού υλικού στην ιστοσελίδα thegreekz.com ανακοίνωσε η αστυνομία μετά απο μήνυση που υπέβαλε σε βάρος της σελίδας η εταιρίας προστασίας οπτικοακουστικών έργων «Ε.Π.Ο.Ε.»
Σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρεται:

Από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αθήνας σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού, για τη πάταξη της «πειρατείας μέσω Διαδικτύου», διενεργήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα, Καβάλα και Φλώρινα, όπου σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος επτά (7) ημεδαπών και ενός (1) αλλοδαπού. Εκ των οποίων οι πέντε (5) συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για παράβαση του Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.


Στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθηνών προσήλθε εκπρόσωπος της εταιρίας προστασίας οπτικοακουστικών έργων «Ε.Π.Ο.Ε.» και υπέβαλε μήνυση, κατά των διαχειριστών ιστοσελίδας, οι οποίοι από κοινού, εκτός των άλλων ανέβαζαν ( upload ) και στην συνέχεια διαμοίραζαν, χωρίς προηγούμενη έγκριση των αρμόδιων εταιριών, παράνομο ψηφιακό υλικό (τραγούδια, ταινίες, παιχνίδια αλλά και ερασιτεχνικά βίντεο με προσωπικές ερωτικές στιγμές ανυποψίαστων πολιτών στην ιστοσελίδα www.thegreekz.com την οποία και είχαν την δυνατότητα να τροποποιούν και να υποστηρίζουν τεχνικά.


Κατόπιν των ανωτέρω και μετά από ψηφιακή ανάλυση των καταγγελλομένων, κλιμάκια Αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθηνών και Θεσσαλονίκης την 2-2-2011 πραγματοποίησαν ταυτόχρονα με Εισαγγελικούς λειτουργούς, κατ’ οίκον έρευνες όπου διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες συνδέονταν στην ιστοσελίδα www.thegreekz.com ως διαχειριστές ( MODERATOR ) και προέβαιναν στον διαμοιρασμό ψηφιακών αρχείων (τραγούδια, ταινίες, παιχνίδια) .


Παράλληλα μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας ΙΝΤΕΡΠΟΛ ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές Ευρωπαϊκής Χωρών για τις δικές τους ενέργειες, καθόσον δύο εκ των κατηγορουμένων διαμένουν στην αλλοδαπή.


Η ανωτέρω ιστοσελίδα είχε εκατοντάδες χιλιάδες μέλη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το σύνολο των ιστοσελίδων οι οποίες συνδιαχειρίζοντο από τους κατηγορουμένους, καθημερινά δεχόταν περίπου 15.000.000 επισκέψεις.

Η ιστοσελίδα ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα Ελληνικά site παράνομου διαμοιρασμού κινηματογραφικών ταινιών, μουσικών κομματιών, λογισμικού, παιχνιδιών κ.α. με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη οικονομική ζημιά στις εταιρίες αυτών, παράλληλα με την φοροδιαφυγή.

Από τις διενεργηθείσες έρευνες, κατασχέθηκαν συνολικά είκοσι πέντε (25) σκληροί δίσκοι, πέντε (5) φορητοί υπολογιστές, πλήθος ( cd ) οπτικών ψηφιακών δίσκων και πλήθος έγγραφων αποδείξεων από χρηματικά ποσά που εισέπρατταν, από διαφημίσεις στις ιστοσελίδες και από συνδρομές μελών, συνολικού ύψους 230.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους κατά τόπους αρμόδιους Εισαγγελείς.