Oι αμερικάνοι κάρφωσαν τους ντίλερ της κοκαίνης των επωνύμων της Αθήνας

Το μεγαλύτερο δίκτυο με dealer ναρκωτικών σε πιάτσες επωνύμων  φαίνεται να εξάρθρωσε η δίωξη ναρκωτικών αξιοποιώντας πληροφορίες της αμερικάνικης δίωξης ναρκωτικών.
Ανάμεσα στο πελατολόγιο των συλληφθέντων, μεταξύ των οποίων ήταν αλλοδαποί και ημεδαποί, συγκαταλέγονται  ηθοποιοί,  δημοσιογράφοι και ονόματα τρανταχτά από το χώρο της μόδας και της "σόου μπιζ" γενικότερα, ενώ οι πληροφορίες θέλουν να υπάρχει ανάμεσά τους και πρώην εσκεμμένη σε καλλιστεία.

Συμφωνα με το http://news247.gr/Το αρμόδιο σώμα της ΕΛΑΣ συνέλαβε συνολικά εννέα άτομα, έναν Γάλλο, δύο ομογενείς από Καναδά και ΗΠΑ και έξι Έλληνες, μετά την αξιοποίηση πληροφοριών της αμερικάνικης δίωξης ναρκωτικών. Στην Αρκαδία συνελήφθησαν ένας υπάλληλος των ΕΛΤΑ, ένας ηλεκτρολόγος και ένας ιδιοκτήτης ταβέρνας. Στην Αθήνα, ένας ελεύθερος επαγγελματίας, ένας έμπορος ΙΧ, ένας ιδιωτικός υπάλληλος και ένας ηλεκτρονικός.

Εγκέφαλος θεωρείται ένας ομογενής από τον Καναδά ο οποίος μαζί με τους υπόλοιπους εισήγαγε από εκεί κοκαϊνη, κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας και χάπια έκστασι, τα οποία μετά διακινούσε στην Αττική στην Αρκαδία και στην Κρήτη.

Τα μέλη της συμμορίας, χρησιμοποιούσαν τα κωδικά ονόματα "Στιβ", "Γιόχαν" και "Άλεξ".

Κατασχέθηκαν δύο κιλά και 400 γραμμάρια κοκαϊνης , περίπου 18,5 κιλά κάνναβης, 6.895 χάπια έκστασι, δύο κιλά δυναμίτιδα, πυροκροτητές, φυτίλι, ένα τουφέκι, δύο πιστόλια και φυσίγγια.

Η σπείρα ήταν καλά οργανωμένη και έπαιρνε όλες τις προφυλάξεις ώστε να μην συλληφθούν τα μέλη της, γι’ αυτό και η επιχείρηση της ΕΛΑΣ κράτησε για μεγάλο διάστημα, έξι μήνες, με την παρακολούθηση των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Ένα από τα μέτρα προστασίας ήταν και οι κρύπτες για τα ναρκωτικά, οι λεγόμενες "καβάτζες", τις οποίες είχαν διασκορπίσει σε διάφορους χώρους στάθμευσης στην Αττική, τους οποίους και νοίκιαζαν και μετά τους χρησιμοποιούσαν για κρυψώνες.

Σε τρεις τέτοιες κρυψώνες βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, στη Γλυφάδα, την Αγία Παρασκευή και το Χαλάνδρι ενώ αλλού βρέθηκαν μικρότερες ποσότητες.

Ακόμη, τα μέλη της συμμορίας προτιμούσαν να δίνουν έξω τα ραντεβού τους για την πώληση των ουσιών και απέφευγαν να κάνουν διακίνηση σε μπαρ ή καφετέριες. Τα ναρκωτικά, τα έφερναν στη χώρα, κρυμμένα σε ανταλλακτικά αυτοκινήτων.