Και τα φρουτάκια στην πράσινη ανάπτυξη?

Όλες οι εφημερίδες αναφέρθηκαν στην επικείμενη κατάθεση του νομοσχεδίου για την νομιμοποίηση των τεχνικών ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Στα άρθρα περιγράφεται το νομοσχέδιο το οποίο σύμφωνα με τις εφημερίδες επιτρέπει την υπό όρους εγκατάσταση τεχνικών παιχνιδιών αλλά απαγορεύει ρητά τα τυχερά ηλεκτρονικά παιχνίδια.




Οι τίτλοι όμως των εφημερίδων δεν παραπέμπουν στα τεχνικά παιχνίδια που καλώς θα νομιμοποιηθούν αλλά στα τυχερά και ο λόγος είναι το παράθυρο που άνοιξε ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών στην ομιλία του στη Βουλή όπου δήλωσε την πρόθεση του να φέρει προς συζήτηση και την νομιμοποίηση των τυχερών παιχνιδιών.


Είναι πιθανό ότι το υπουργείο σκοπεύει να κινηθεί σε δυο φάσεις:


* Αρχικά, νομιμοποίηση των τεχνικών παιχνιδιών και εγκατάσταση τους στα σημεία που ορίζονται ώστε να εισρεύσουν κάποια έσοδα και να εξοικειωθεί η κοινή γνώμη με την ιδέα
* Νομιμοποίηση των τυχερών παιχνιδιών στη συνεχεία με βάση την εμπειρία που θα αποκτηθεί από την εγκατάσταση των τεχνικών παιχνιδιών


Ουσιαστικά το μόνο κοινό σημείο μεταξύ τεχνικών και τυχερών παιχνιδιών είναι η λέξη "παιχνίδι". Τα τεχνικά παιχνίδια τα παίζει κάποιος για ψυχαγωγία, αναμετρώντας τις ικανότητες του απέναντι στον επεξεργαστή. Στα τυχερά σκοπός είναι το κέρδος αρχικά και στη συνέχεια η προσπάθεια μείωσης της χασούρας.


Τα τεχνικά παιχνίδια μπορούν στην χειρότερη περίπτωση να σου φάνε λίγα κέρματα και χρόνο τον όποιον πιθανότατα θα διασκεδάσεις. Στα τυχερά ένας παίχτης μπορεί να χάσει ένα μηνιάτικο.

Τεχνικά και τυχερά παιχνίδια ΔΕΝ μπορούν να εξισώνονται επειδή ονομάζονται και τα δυο "παιχνίδια".


Ας σκεφθούμε λίγο όλοι μας και κυρίως το Υπουργείο Οικονομικών ποσό εξοικειωμένη είναι πια η νέα γενιά με τα ηλεκτρονικά και ταυτόχρονα πόσο ανάγκη έχει ο μέσος Έλληνας από την ελπίδα επιπλέον εισοδήματος. Σίγουρα θα έχουν επιτυχία τα τυχερά ηλεκτρονικά παιχνίδια αν τα επιτρέψουν πάλι. Σίγουρα θα κάνουν κάποιους - λίγους - πλούσιους και κάποιους - πολλούς - φτωχότερους. Σίγουρα θα συμβάλουν σε κάποιο βαθμό στα φορολογικά έσοδα. Αλλά με τι κόστος? Καινούργια δράματα? Κι΄ άλλες εξαρτήσεις? Ακόμα δεν πήραμε τα μαθήματα μας από τις χώρες που η εξάρτηση από τα φρουτάκια έγινε μάστιγα?


Το βασικό μήνυμα του Πρωθυπουργού για την οικονομία κατά την προεκλογική περίοδο ήταν η Πράσινη Ανάπτυξη. Τα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια δεν είναι ούτε "πράσινα" ούτε προσφέρουν σε όποια ανάπτυξη. Αντίθετα αφαιρούν εισόδημα που θα μπορούσε να πάει στην ανάπτυξη.


Μικρός Ήρωας

ΟΧΙ «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ» ΚΑΙ «ΚΟΥΛΟΧΕΡΗΔΕΣ» ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΟΥ