Πιάσαμε πάτο ...στην φτώχια στην Ευρώπη με το 14% των εργαζόμενων να ζει σε συνθήκες πλήρους ανέχειας!


"Παρά το γεγονός ότι εργαζόμαστε πολύ, δύσκολα καταφέρνουμε να τα βγάλουμε πέρα, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό εργαζομένων ζει ήδη κάτω από το όριο της φτώχειας.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν τη Δευτέρα στη δημοσιότητα και αφορούν τη χρονιά του 2008.

Όπως προκύπτει από τα στατιστικά, το 14% των Ελλήνων άνω των 18 ετών ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη των 16 και το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη των 27, μετά τη Ρουμανία (17%).




Το φαινόμενο των εργαζόμενων φτωχών οφείλεται στους χαμηλούς μισθούς, στον μεγάλο αριθμό ανειδίκευτων εργαζομένων και την ισχύ της μερικής πλέον απασχόλησης.

Το τρίτο υψηλότερο ποσοσστό στην Ευρωζώνη κατέχει η χώρα μας, όσον αφορά την παιδική φτώχια (23%), μετά την Ιταλία (24%) και την Ισπανία (24%), όταν ο μέσος κοινοτικός όρος είναι μόλις 20%.

Οικονομική δυσπραγία φαίνεται να αντιμετωπίζει στη χώρα μας και ένα μεγάλο ποσοστό (22%) άνω των 65 ετών. Πρόκειται για το τέταρτο υψηλότερο ποσοστό στην ευρωζώνη, μετά την Κύπρο, την Ισπανία και τη Φιλανδία.

Στο σύνολο μάλιστα του πληθυσμού, το ποσοστό των ανθρώπων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχιας στη χώρα μας αγγίζει το 20%. Ένα ποσοστό που μας χαρίζει την πρωτιά μαζί με την Ισπανία, όταν την ίδια στιγμή η Ολλανδία κατέχει μόλις 11%"
http://www.news247.gr/a/43!116630