"Αδυνατώ να παρακολουθήσω την κυβέρνηση!"

http://antikrogias.blogspot.com/2009/11/blog-post_09.htmlΚαι πιστεύω ότι εκφράζω τον μέσο πολίτη, μιας και με αυτόν συναναστρέφομαι εκτός διαδικτύου. Που δεν κινείται στο Τετράγωνο Μαξίμου - Ιπποκράτους - Σύνταγμα - Ρηγίλλης, όπου συντελούνται όλες οι... κοσμογονικές αλλαγές, που θα έχουν επίπτωση και στην δική μου ζωή εδώ πάνω στην ακριτική Θράκη...

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν μας εξηγεί συντονισμένα και οργανωμένα το έργο της και αφήνει με αυτό τον τρόπο να περνά η ατζέντα των καναλαρχών, αλλά και η γκρίνια στελεχών μας, που ο καθένας για το δικό του λόγο (πολλές φορές δικαιολογημένα) γκρινιάζει για όσα γίνονται. Γκρίνια όμως που δεν βοηθά το έργο της κυβέρνησης και έτσι εγκλωβιζόμαστε σε έναν φαύλο κύκλο εσωστρέφειας, με τα συμφέροντα να κάνουν πάρτι!



Κι αν δεν αλλάξει κάτι, έτσι ώστε να βρίσκεσαι σε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΑΜΦΙΔΡΟΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ με τον λαό ως κυβέρνηση, θέτοντας την πραγματική ατζέντα, (που δεν είναι άλλη από την προσπάθεια και τον στόχο για τα σημαντικά και μεγάλα, σε συνδυασμό με την καλυτέρευση της καθημερινότητας του πολίτη) και όχι το σκορποχώρι στα τηλεπαράθυρα, αυτή η στιγμή θα 'ρθει πολύ πιο γρήγορα.

Ξεκινήσαμε στραβά σύντροφοι.

Η "ανοιχτή διακυβέρνηση", κινδυνεύει να μετατραπεί σε "κλειστή διακυβέρνηση", χρησιμοποιώντας το ίδιο ακριβώς εργαλείο!

Έχει γίνει μια θεμελιώδης παρανόηση: "Ανοιχτή διακυβέρνηση" δεν είναι μόνο η "ηλεκτρονική διακυβέρνηση". Η δημόσια διαβούλευση και η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ δεν μπορούν να εξαντλούνται μόνο στο "διαδικτυακό" τους σκέλος. Τουλάχιστον όχι ακόμη.

Δεν αμφισβητώ τις προθέσεις σας. Μετατρέπεστε όμως, με γοργούς ρυθμούς, σε ένα κλειστό διαδικτυακό κλαμπ του προαναφερόμενου τετραγώνου. Ένα κλαμπ ιδεαλιστών, που επειδή έχει βάλει κάποιους σημαντικούς στόχους για σοβαρές αλλαγές στη δομή του Κράτους, χάνει την επαφή του με την (επι)ΚΟΙΝΩΝΙΑ και την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Επιβιβαστήκατε στο "express του οράματος" και αφήσατε πίσω τον λαό να σας ακολουθήσει με τον "μουτζούρη της καθημερινότητας".

Όσο καλές προθέσεις κι αν έχει κάποιος, αν δεν εξηγεί επαρκώς τις κινήσεις του, όλες οι προσπάθειές του θα πάνε χαμένες. Η δύναμη μιας κυβέρνησης δεν είναι ούτε οι συντεχνίες, ούτε το Κόμμα σε στελεχιακό επίπεδο, ούτε οι ομαδούλες επιρροής της εξουσίας, ούτε οι αυλοκόλακες. (Κάποιος πρέπει να σας λέει και τα δυσάρεστα και να μάθετε και να τα ακούτε).

Και επιμένω. Για όλα αυτά φταίει το 10%.

Η δύναμη μιας κυβέρνησης είναι ο λαός. Αυτός σε βγάζει πρωθυπουργό, αυτός σε ρίχνει. Και σε ρίχνει ακριβώς την στιγμή που δεν το περιμένεις...