O «μαστροπός φούρναρης» , το ΑΛ ΚΑΤΡΑΖ της Συγγρού , οι εκπτώσεις σε αστυνομικό τμήμα , και το εξώδικο στην ΕΛ.ΑΣ !




Μια φοβερή υπόθεση φαίνεται να ξετυλίγεται πίσω από ένα ρεπορτάζ στο Πρώτο Θέμα που φέρει τους ιδιοκτήτες αλυσίδας φούρνων να έχουν κοινοποιήσει εξώδικο στην ΕΛΑΣ και στο υπουργό Εσωτερικών και κατηγορούν διοικητή αστυνομικού τμήματος ότι τους κυνηγά από την στιγμή που έκοψαν το σκόντο στις τιμές των προϊόντων του φούρνου που έχουν στην περιοχή του αστυνομικού τμήματος . (Φωτό ο ιδιοκτήτης των φούρνων με τη Ντούβλη όταν έλεγάν οτι είναι ζευγάρι!)


Δείτε τι γράφει το Πρώτο Θέμα :
«Φούρναρης κατηγορεί διοικητή αστυνομικού τμήματος ότι του κάνει τη ζωή …κόλαση, από την ώρα που αποφάσισε να σταματήσει τις εκπτώσεις στους αστυνομικούς! Ένα εξώδικο που έφτασε τηn περασμένη Πέμπτη στα γραφεία του υπουργού Εσωτερικών και του αρχηγού της Αστυνομίας προκαλεί ερωτηματικά για τον τρόπο που κάποιοι αντιλαμβάνονται την λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ. Αν πραγματικά αληθεύουν οι καταγγελίες τότε θα πρέπει η αντίδραση των στρατηγών να είναι άμεση, καθώς τίθεται ακόμη και θέμα ασφάλειας του πολίτη στην συγκεκριμένη περιοχή.

Καταγγέλλοντες είναι οι εκπρόσωποι της εταιρείας «Το χωριάτικο», οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ λένε πως όταν έκοψαν την έκπτωση στους αστυνομικούς του Τμήματος Πατησίων «ξεκίνησε διωγμός της επιχείρησης μας, υποκινούμενος και καθοδηγούμενος από τον διοικητή, με εμπάθεια και σκοπό την πρόκληση οικονομικής ζημιάς αφενός και αφετέρου πρόκλησης τρόμου και ταραχής και προσωπικό και του πελάτες». Σύμφωνα πάντα με το εξώδικο που έφτασε στον υπουργό και τον αρχηγό η κόντρα έφτασε στο σημείο να τοποθετήσει μέχρι φρουρούς στην είσοδο του καταστήματος…
http://www.protothema.gr/content.php?id=46504&category_id=31

Δείτε τι έγραφε Η Ελευθεροτυπία  για την υπόθεση «Offshore... μαστροποί»


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΝΕΛΛΟΥ


«Λευκός άρτος» ήταν η κωδική ονομασία της αστυνομικής επιχείρησης, «μαύρο ψωμί» έτρωγαν τα θύματα του εμπορίου λευκής σαρκός και το παντεσπάνι περίσσευε για τα μέλη της διεθνούς ομάδας οργανωμένου εγκλήματος, που εξαρθρώθηκε ύστερα από διετή έρευνα.

Την οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα κάλυπτε μια offshore εταιρεία κυπριακών συμφερόντων, ενώ τα κέρδη του κυκλώματος ξεπλένονταν με αλυσίδα αρτοποιείων και επιχειρήσεις real estate στην Αττική.

Οπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, συνελήφθησαν 15 μέλη της οργάνωσης, ενώ άλλα 16 άτομα συνελήφθησαν και παραπέμπονται για διάφορα αδικήματα. Δύο από τις γυναίκες που εντοπίστηκαν χαρακτηρίστηκαν ως θύματα δουλεμπορίου και τέθηκαν υπό την προστασία αρμόδιων φορέων.

Εκτός των συλληφθέντων αναζητούνται οκτώ ακόμη εμπλεκόμενα άτομα (Ελληνες και αλλοδαποί), μεταξύ των οποίων ο φερόμενος ως εγκέφαλος και αρχηγός του κυκλώματος. Στα χέρια των Αρχών, όμως, βρίσκεται ο αδελφός του.

Οπως ανακοινώθηκε, στην τελική φάση της αστυνομικής επιχείρησης χρησιμοποιήθηκαν 60 αστυνομικοί, 7 εισαγγελείς και προσήχθησαν συνολικά 94 άτομα.

Οι έρευνες έγιναν: σε δύο καταστήματα strip-show στη λεωφόρο Συγγρού και στη Μεταμόρφωση, σε μια πολυκατοικία στη Νέα Ιωνία (χώρο κράτησης των γυναικών), στα κεντρικά γραφεία της αλυσίδας φούρνων (12 στην Αττική) με την επωνυμία «το Χωριάτικο» και σε διάφορα διαμερίσματα, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία. Ως ιδιοκτήτες της εταιρείας αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής φέρονται οι αδελφοί και κατηγορούμενοι Αγγ. Γ. και Αντ. Γ. Στην κυπριακή offshore desena limited ανήκαν τα καταστήματα strip-show «Αλκατράζ» και «Σταρ», ενώ εκπρόσωπος της offshore στην Ελλάδα φέρεται ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας φούρνων.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι κατέσχεσε ποσό 60 χιλιάδων ευρώ και πλήθος εγγράφων, που καταδεικνύουν τους τρόπους που χρησιμοποιούσε η οργάνωση προκειμένου να ξεπλένει τα έσοδά της από τις παράνομες δραστηριότητες.

Με τον κλασικό τρόπο η οργάνωση στρατολογούσε γυναίκες από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Στη συνέχεια τις εφοδίαζε με πλαστά διαβατήρια Λιθουανίας ή με πλαστά δικαιολογητικά υποβολής αίτησης για πολιτικό άσυλο, εξασφαλίζοντάς τους εικονική νομιμότητα. Ακολούθως τις εγκαθιστούσε σε διαμερίσματα στην Αθήνα και τις εκμεταλλευόταν σεξουαλικά στα καταστήματα που διατηρούσε η οργάνωση στην Αττική, αλλά και σε ιδιωτικά ερωτικά ραντεβού. Οι συλληφθέντες για συμμετοχή στην οργάνωση έχουν επτά διαφορετικές εθνικότητες.

Οι δραστηριότητες του κυκλώματος χρονολογούνται τουλάχιστον από το 2006 και στις έρευνες ενεπλάκησαν η EUROPOL, η INTERPOL και η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες είναι: συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, σωματεμπορία, αρπαγή, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αντίσταση, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών και εκδιδομένων.


http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=11.11.2008,id=86898624