Oλυμπιακά αθλήματα το γκολφ και το ράγκμπι...


"Το γκολφ και το ράγκμπι 7 επιστρέφουν στους Ολυμπιακούς το μεν πρώτο μετά από 112 χρόνια, το δεύτερο μετά από 92 χρόνια με τη μικρή εκδοχή του.
Όσο για τα υπόλοιπα πέντε θα πρέπει να περιμένουν την απόρριψη από τη σύνοδο του Οκτωβρίου ενός ή και των δύο που προέκρινε προς ψήφιση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ για να πάρουν σειρά.
Αλλιώς το μπέιζμπολ, το σόφτμπολ, το καράτε, το σκουός και το πατινάζ θα πρέπει να περιμένουν να γίνουν οι Ολυμπιακοί το 2016 και μετά να εκτιμήσει η ΔΟΕ την κατάσταση. Όμως μέχρι το 2016 θα έχει κάνει και την ανάθεση της πόλης του 2020.
Πολύ απλά η όποια πιθανότητα αρχίζει για το έτος 2024, δηλαδή μετά από 15 χρόνια.
Βέβαια πίσω από τα δύο αυτά αθλήματα υπάρχουν τεράστια οικονομικά συμφέροντα, μεγάλα κλαμπ, υπέρογκα συμβόλαια με χορηγούς και το σημαντικότερο μεγάλο τηλεοπτικό ενδιαφέρον
Και… συμπωματικά όλα τα παραπάνω ενδιαφέρουν τη ΔΟΕ που προσπαθεί με κάθε τρόπο να αυξήσει τα έσοδά της.
Αυτό κρύβει και η δήλωση του προέδρου της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ που μιλώντας μετά την απόφαση για τα δύο αθλήματα είπε ότι περιμένει να έρθουν στους Ολυμπιακούς όλα τα μεγάλα ονόματα του γκολφ και οι μεγάλες ομάδες στο ράγκμπι όπως έκαναν και άλλα αθλήματα με επαγγελματικό χαρακτήρα με την εμφάνιση του Μάικλ Τζόρνταν, Σκότι Πίπεν, Μάτζικ Τζόνσον και άλλων στο μπάσκετ.
Φυσικά οι αιχμές πήγαιναν στο μπέιζμπολ. Και αυτό γιατί οι επαγγελματίες παίχτες των ΗΠΑ σνόμπαραν τους Ολυμπιακούς εξαιτίας των κανονισμών περί ντόπινγκ.
Στο άθλημα στις ΗΠΑ γίνεται μόνο έλεγχος για ναρκωτικά και όχι για χρήση απαγορευμένων ουσιών, διεγερτικών, αναβολικών και άλλων που είναι στον κώδικά της WADA.
Το γκολφ λοιπόν θα περιλαμβάνει 72 τρύπες με 60 άνδρες και 60 γυναίκες. Οι 15 πρώτοι στην παγκόσμια κατάταξη θα προκρίνονται στους Ολυμπιακούς απ’ ευθείας, ενώ θα αλλάξουν και οι ημερομηνίες των μεγάλων τουρνουά ώστε να μην έχουμε ταυτόχρονα αγώνες γκολφ και Ολυμπιακοί.
Στο ράγκμπι 7 το τουρνουά θα περιλαμβάνει 12 ομάδες στους άνδρες και άλλες τόσες στις γυναίκες, ενώ θα πρέπει να πούμε ότι και ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ υπήρξε παίχτης του ράγκμπι στο Βέλγιο σε εθνικό επίπεδο, ενώ σε Ολυμπιακούς συμμετείχε ως ιστιοπλόος.
Η ψηφοφορία στην Εκτελεστική Επιτροπή ήταν μυστική και έγινε με τη σύστημα των διαδοχικών αποκλεισμών, όμως και στην επιλογή της πόλη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το ράγκμπι από την αρχή είχε ξακάθαρο προβάδισμα με επτά ψήφους στην πρώτη ψηφοφορία και εννέα στη δεύτερη. Το γκολφ είχε έξι ψήφους στη δεύτερη, επτά στην τρίτη και εννέα στην τέταρτη."
http://greek-olympics.blogspot.com/2009/08/blog-post_14.html